09 Nov

Arta grafica – Cum concepem un design reusit

Unitatea.

In arta grafica, trebuie să te gândești foarte bine ce fel de imagini, desene, forme folosești. Dacă materialul tău conține de exemplu fotografii, nu îi mai adăuga în nici un caz elemente grafice sau forme stilizate. Nu combina nici ilustrațiile cu fotografii. Totul în designul tău trebuie să fie unitar. Background-ul dacă îl ai trebuie să ști că este partea secundară dar în același timp el trebuie să întărească și să susțină mesajul principal.Arta Grafica - CorelDrawTutorial.info

Sigla:

Cea mai frecventă greșeală este poziționarea siglei în câmpul vizual prioritar, unde ochiul citește prima dată, de obicei la jumătatea distanței dintre mijlocul foii și terminația superioară. Pentru tine, sigla reprezintă cel mai important aspect însă pentru cititor nu reprezintă nimic. Tu trebuie să-i stârnești interesul cu ceva folositor lui, cu un mesaj emotionant, cu ceva înduioșător sau util, în funcție de ceea ce dorești să obții de la el. Majoritatea oamenilor, când fac cunoștință cu altă persoană nu îi rețin numele dacă nu poate să-l asocieze imediat cu un membru al familiei sau cunoscut de exemplu, însă dacă a atras atenția imediat, a șocat, cu siguranță îl reține. La fel se întâmplă și cu siglele. Mergi prin oraș sau caută pe internet. Vei observa că marile branduri (Coca-cola, Selgros, Carrefour, Adidas, Dedeman, etc) își poziționează sigla mic undeva în josul afișului focusul fiind pe MESAJ (text, imagine, forma). Așa au făcut de la început și asa vor face întotdeauna.

Merita citit: Graphic by Steven Heller

Mesajul:

Este unul din cele mai importante aspecte ale graficii tale. Mesajul trebuie sa fie clar, ușor de reținut și la subiect! El trebuie să te diferențieze de restul “concurenților” tăi. Încearcă să cauți acele trăsături care te fac diferit de restul și pune imediat în acțiune cititorul. Renunță la a încărca cu multe explicații materialul tău pentru că altfel vei plictisi cititorul care este bombardat zilnic cu tot felul de mesaje.

Nota: Cei care au citit acest articol au cautat: arta grafica, sigla, mesajul

Leave a Comment