09 Nov

Corel draw – Formele geometrice

In video-ul Corel Draw de azi vom invata cum sa editam formele geometrice.

Linia se alege din bara de instrumente pozitionata in partea stanga a programului, fiind simbolizata cu o linie serpuita sau o puteti activa apasand tasta F5.

Pentru a uni o forma oarecare realizata cu acest tool va trebuii sa revenim in punctul de unde am plecat si in momentul in care ne apropiem de acest punct va aparea in dreptul mouse-ului o sageata mica cu varful in jos. In acel moment daca dati drumul la click veti avea o forma inchisa pe care o veti putea colora, altfel nu veti putea face acest lucru.

Orice forma geometrica in corel draw are mici noduri care pot fi sterse, adaugate sau modificate dupa preferintele noastre, selectand butonul al doilea din bara stanga (Shape Tool) sau apasand tasta F10.

Daca apasati click stanga pe sageata neagra pozitionata in dreapta jos a unui tool, se vor afisa alte tool-uri.

Carte  care merita citita: Graphic Design as Communication de Malcolm Barnard

Corel draw 3-Point-Curve

corel draw formele geometrice - CorelDrawTutorial.info

3-Point-Curve este o alta optiune prin care dvs. puteti realiza linii curbe, avand posibilitatea de a pozitiona un nod unde doriti. Pentru linii drepte in corel draw sau pozitionate la un anumit unghi, tineti apasat tasta Ctrl.

In versiunile mai noi X5 sau X6 veti putea transforma un patrat sau dreptunghi la colturi prin cele 3 iconite care se vor deschide in partea de sus a paginii de lucru:  colturi rotunde, colturi drepte si colturi curbe.

In versiunile mai vechi ale programului corel draw veti putea face asta din meniul Window – Dockers – “Fillet/Scallop/Chamfer”

Alte forme pe care le puteti face: spirala, stea, poligon, tabele,  triunghiuri, etc

Artistic media are predefinite mai multe forme si obiecte vectoriale pe care le puteti edita dupa cum doriti.

Va multumesc.

Pentru lectia 4 faceti click aici: corel draw  – lectia 4.

 

Leave a Comment