09 Nov

In acest Corel Draw tutorial veti putea invata cum sa dati efecte obiectelor. Acest program utilizeaza o serie de efecte pe care dvs le veti putea aplica acolo unde doriti, daca formatul permite acest lucru. NU orice fisier bitmap va putea primi un efect din acest program si aceeasi regula se aplica la formatele vectoriale. Dupa ce selectati obiectul respectiv si alegeti efectul, veti observa daca il puteti aplica sau nu.

Functia Blend din bara de instrumente situata in partea stanga, permite crearea mai multor forme ce fac trecerea de la o culoare la alta. In functie de cat de lina sa fie trecerea, puteti mari sau micsora numarul de elemente.

Cu functia contur puteti face pe interior mai multe astfel de forme ce se vor micsora proportional, astfel incat sa aveti multiple treceri de culoare.

Bine de citit: A-Z of Visual Ideas by John Ingledew

corel-draw-tutorial-efect

Distort va distorsiona obiectul pe care il aveti cu ajutorul mouse-ului. Selectati modul in care doriti sa va distorsioneze si incepeti sa rotiti cu click-ul din stanga apasat, de cate ori doriti, pana ajungeti la o forma preferata.

Pentru a pune o umbra unui obiect veti alege tool-ul Drop shadow, asa cum reiese si din video-ul de mai sus corel draw tutorial – efecte.

Doar la formele vectoriale din corel puteti aplica efect de 3D.

Pentru transparenta, selectati butonul in forma de pahar de sampanie si selectati zona in care doriti sa aplice efectul cu click-ul din stanga pe care o veti putea aplica unde doriti. Pentru optiuni presetate, mergeti sus la bara de lucru odata ce ati selectat iconita si alegeti de acolo cum doriti sa va aplice transparenta: liniar, radial, conical, etc.

Pentru intrebari despre cum puteti utiliza mai bine acest program, puteti intreba la fiecare post,  jos la comentarii.

Daca doriti si alte lectii depre corel, scrieti-mi la meniul contact si voi incerca sa fac alte asemenea tutoriale.

Pentru a va intoarce la lectia 1, faceti click aici: corel draw tutorial

Va multumesc.

Corel draw tutorial team

Leave a Comment