10 Apr

Corel Draw x7 s-a lansat si poate fi downloadat pentru 30 de zile

Trafic SEOCorel Draw x7 s-a lansat! Am instalat varianta free trials pentru a vedea cu ce vine nou fata de varianta X6 pe care o utilizez. Iata cateva din atuurile noului Corel Draw x7.

  • Cele mai utilizate functii au fost puse la indemana pentru a economisi timp
  • Putem realiza QR code si personaliza dupa cum dorim
  • Template-uri si imagini noi
  • Posibilitatea de a lucra in acelasi program la doua monitoare in acelasi timp
  • Afisaj mai prietenos pentru tablete

Dupa instalare, am deschis programul si trebuie sa marturisesc ca m-am speriat, pentru ca apare un “Welcome screen” cu niste butonele pe acolo. Credeam ca de acolo se deschid noile pagini dau nu. Uitandu-ma mai atent, am observat ca au modificat ceva. Noile documente pe care le deschidem nu mai sunt la fel ca in Corel Draw x7versiunile anterioare ci sunt pozitionate in partea de sus a paginii de lucru. Asta inseamna ca putem trece de la un document la altul mult mai usor fata de versiunea anterioara. Acest lucru se poate realiza tinand apasata tasta CRTL apoi apasarea succesiva a tastei TAB.

Afisajul este mai prietenos, butoanele sunt mai mari. Intr-adevar, au pus functiile mai la indemana, cele mai utilizate. Oricum, acestea au shortcut-uri si pe langa asta, putem noi sa adaugam orice shortcut vrem la un buton. In acelasi timp, suprafata de lucru s-a micsorat. Daca lucrezi pe un laptop cu un monitor de 15 inchi, pagina de lucru in final va fi cam la jumatate din dimensiunea display-ului.

Template-urile majoritatea din cele mai noi sunt dragute, dar in versiunea Trial nu se pot folosi, din pacate. La versiunea anterioara X6, culorile pe care le folosim, ramane undeva in bara de jos, langa paginatie, dar la aceasta versiune, nu se mai regasesc tot acolo. Selectia tool-urilor se poate face foarte usor. Este cea mai buna versiune din cate am vazut pana acum la Corel. Asta pentru ca au schimbat semnificativ multe butoane.

Ce nu imi place la versiunea de X5 si X6 erau cateva erori care le dadea uneori, cand deschideam documente mai vechi si voiam sa mai adaug pagini. La varianta X5, in permanenta am avut un buton de “Update text” care ma enerva.

Ramane la concluzia ca acest program Corel Draw x7 este cel mai bun de pana acum, cu modificari care vin in intampinarea utilizatorului. Totusi trebuie mentionat ca pentru a te bucura de tot ceea ce ofera acest program, ai nevoie de un calculator bun si mai mult decat atat, de un monitor pe masura, un monitor mare de minim 24 inchi, care sa nu te limiteze la spatiu. Daca aveti o versiune mai veche, puteti face update la aceasta versiune pentru suma de 362 euro. Costul pachetului este de 725 euro.

Versiunea free trial poate fi downloadata de aici: Corel Draw x7 free download

In speranta ca acest articol a fost de folos, ne-am bucuca ca si pe viitor sa reveniti. Puteti tine legatura cu noi prin retele de socializare:  FacebookGoogle Plus si YoutubePe curand!

 

 

Leave a Comment