20 Mar

Cum sa faci carti de vizita in Corel Draw, simplu si eficient

 

Cartile de vizita se realizeaza foarte simplu cu ajutorul programului Corel Draw. Dimensiunile difera in functie de tara. In Romania, cele mai intalnite dimensiuni sunt 90 x 50 mm si 85 x 55 mm.  Recomand sa optati pentru dimensiunea de 90 x 50 mm.

Cartile de vizita se pot taia in doua moduri:

  •  la ghilotina electrica sau manuala
  •  la masini speciale de taiat carti de vizita

Evident, cel mai bine este sa alegeti varianta a doua, sa le taiati la masina speciala pentru ca:

  •  timpul de executie este mai mic
  •  calitatea taiaturii este net mai buna fata de orice ghilotina.

Cum trebuie sa aranjati cartile de vizita daca doriti sa le taiati la ghilotina?

Atunci cand background-ul este alb sau orice alta culoare si nu are elemente de design care sa se termine exact pe taietura, pozitionarea lor se poate face “una langa alta”. In acest mod, la taiere se vor executa mai putine taieturi.

Cum sa faci carti de vizita in Corel Draw, simplu si eficient - CorelDrawTutorial.info

Daca insa, exista elemente care se termina odata cu taietura, sau background-ul este cu degradeuri de culoare, este necesar sa lasati un spatiu de 6 mm intre fiecare carte de vizita. De asemenea, este recomandat ca backgroundul sau acel element/forma, sa fie in prelungirea cartii de vizita cu minim 2 mm.

Carti de vizita in Corel Draw, simplu si eficient - CorelDrawTutorial.info

Cum trebuie sa aranjati cartile de vizita daca doriti sa le taiati la masina speciala?

Realizati un dreptunghi cu dimensiunea cartii de vizita  de 90 x 50 mm. Copiati/multiplicati acel dreptungi si pozitionati-l la o distanta de 6 mm in dreapta, apoi tot la 6 mm dedesubtul primului dreptunghi. Continuati sa copiati pana la 10 bucati pe o coala A4, in modul portrait. Dupa ce ati facut acest lucru, selectati toate cele 10 carti de vizita si grupati-le impreuna (CTRL + G) sau click dreapta – Group. Dupa ce le-ati grupat, asigurati-va ca sunt selectate si grupate, formatul dvs. este A4 si apasati tasta P ( de la Petru). Acum, cartile de vizita sunt pozitionate exact in centrul paginii A4, pregatite pentru taierea la masina speciala.

Carti de vizita in Corel Draw - CorelDrawTutorial.info

 Concluzii si recomandari

Este important se alegem formatul potrivit si sa realizam un design reusit atunci cand vine vorba de o carte de vizita. Realizarea corecta a unei carti de vizita ne scuteste de timp si implicit de bani. Indiferent ca alegem sa le taiem noi, sau altcineva, sa mergem la un copy-center, este bine ca asezarea lor sa fie facuta bine de prima data. O alta interventie, in cazul in care nu sunt facute bine din prima, s-ar putea sa ne coste ceva bani in plus si nu ne dorim asta.

Recomandare carte: Relationships With Pictures

Alegeti asadar una din cele doua marimi atunci cand realizati carti de vizita. Cartonul este indicat sa fie de 300 g. Un carton mai subtire se va indoi mai usor si nici nu va da bine. Daca este sa fie lucios sau mat, ramane la alegerea fiecaruia. Dau bine si cartile de vizita printate si laminate cu folie mata, sau puteti sa le realizati pe carton mai inchis, aplicand text alb prin metoda serigrafiei. Sa nu uitam ca nu se poate printa pe carton de culoare inchisa pentru ca imprimantele nu au toner alb. In acest caz, ramane sa mergem la o firma care face carti de vizita prin serigrafie. Sunt mai scumpe, dar arata foarte bine si se pot realiza inclusiv cu text in relief.

Am realizat un document in Corel, cu dimensiunile de 90 x 50 mm pe care il puteti folosi pentru a incadra cartile de vizita. Nu uitati sa stergeti chenarul negru la final. SPOR! :)

Download: Carti de vizita 90 x 50 mm.

Leave a Comment