06 Nov

Multi din cei care lucreaza pe un calculator s-au intrebat: Cum sa faci un material publicitar (afis, pliant, flyer) reusit. Iata ce conteaza:

Ideea.SEO-AUDIT

Partea cea mai dificilă în realizarea unui proiect de acest fel o reprezintă ideea. Gandeste-te în primul rând căror persoane te adresezi, ce categorie de vârstă, ce comportament au și unde răspândești materialele. După ce ți-ai identificat grupul tău țintă, gândeste-te la o idee inovatoare, care să stârnească interesul ( imagine, text, etc ). Imaginea/textul, trebuie să-l facă pe clientul tău curios/interesat să-ti acceseze site-ul, datele de contact, mai exact să te caute IMEDIAT. Fii creativ, fii nebun în limitele bunului simț!

Schita.

Înainte de a începe sa lucrezi propriu-zis pe calculator este indicat să schițezi idea pe o foaie sau daca nu, în minte. Să nu uităm totuși, că calculatorul este doar instrumentul de care ne folosim pentru a realiza grafica finală.

Recomandare carte: Brand Bible by Debbie Millman

Formatul.

Pentru orice material de promovare, există unul sau mai multe formate standard. Când vorbim de formate, ne referim la cele internationale: A0, A1, A2, A3, A4, A5, A6, B4, B5, etc. În general este bine să ții cont de ele pentru că tot după aceste formate se fac rame, mape, suporturi, etc, dedicate lor. Când deschizi un soft de editare NU UITA, primul lucru pe care trebuie să-l faci e să alegi FORMATUL, altfel te trezești că ajungi cu el la print și este sub sau supradimensionat! Consecința: mai pierzi timp cu modificarea lui. Al doilea aspect de care trebuie să ții cont sunt marginile! Majoritatea imprimantelor nu listează pe toată suprafața foii. De obicei e bine sa lași minim 5 mm la fiecare latură. Dacă ai fond plin (culoare) în grafica ta, textul sau imaginea principală trebuie la rândul lor poziționate tot la minim 5 mm de marginea fondului (background) pentru ca atunci când se taie de obicei mai multe odate (topuri) să poată avea toleranță, altfel ți se va tăia din text/imagine. “Regula” marginii de 5 mm se aplică de pildă și la un pliant îndoit în 3 părți egale, dintr-o coală A4 fată-verso, între text/imagine și pliul propriu-zis, adică 10 mm minim între cele două coloane (dacă există). Recomand să lași mai mult de 5 mm dacă faci un material fată-verso.

Forma:

Trebuie să știi că formele se împart în 2 categorii: ascuțite și rotunde. Formele ascuțite exprimă emoții puternice pe când cele ovale dau senzația de calm, liniște, relaxare.

Nota: Cei care au au citit articolul “Cum sa faci un material publicitar (afis, pliant, flyer) reusit” au cautat: cum sa faci un afis, pliant, carte vizita, etc.

Leave a Comment