10 Apr

Format vectorial – cum cautam, unde gasim si cum folosim vectoriale

Acest format vectorial este unul din cele mai usor de folosit si de gasit design. Cu putine cunostinte pe care le puteti dobandi usor in acest site, veti putea sa folositi aceste imagini rapid si usor in beneficiul vostru. In acest articol nu vom vorbi despre formatul vectorial in sine pentru ca am facut-o deja in articolul Grafica vectoriala si grafica raster. In acest articol voi prezenta metodele pe care le folosesc pentru a ajunge la un produs final, o imagine care sa imi serveasca nevoilor mele.

Sun mai multe moduri de a ajunge la rezultatul dorit, in functie de nevoi. Sunt situatii cand:

  • Avem de facut pentru noi sau pentru un prieten/client un logo sau alta forma pe care o dorim, dar sa fie UNICA

In acest caz, ma gandesc cum anume as vrea sa arate, cum ma pot lega de text, imagine sau ambele, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Pentru cine a studiat grafica, Format vectorial corel - CorelDrawTutorial.infopictura sau orice studii de specialitate, este mult mai usor sa ajunga la rezultatul dorit. Pentru ceva unic, imi las timp de gandire. Astept 1-3 zile, il fixez in minte si s-ar putea ca vazand ceva pe internet sau chiar pe strada, facand diverse lucruri, sa ma loveasca ispiratia. Se intampla! Daca este ceva urgent, ceea ce nu e recomandat mai ales cand avem de facut o identitate vizuala ce trebuie gandita, merg direct pe cautari in Google sa vad ce au facut altii si apoi imi fac propria imagine, bazat pe ceea ce am vazut.

  •  Situatiile cand designul nu e musai sa fie unic dar nu gasim ceea ce ne trebuie

Da, cu totii stim acele situatii cand ARDEEEE, si trebuie sa facem ceva repede. Mergem direct pe internet si nu gasim exact ce avem nevoie. Se poate sa gasim forma dorita dar nu si culoarea potrivita. Cand nu gasesc forma dorita, iau ceea ce este aproximativ potrivit pentru mine si vin cu ajustari. Acesta e avantajul major cand lucram in format vectorial, deci de ce sa nu profitam? Caut o forma, o degrupez si apoi lucrez la ea. Putem sa cautam si sa imbinam doua sau mai multe forme diferite. Daca mai pui la socoteala ca putem schimba la fel de simplu si culoarea, totul este ca si rezolvat. De obicei caut ceea ce am nevoie si aproape intotdeauna pun la cautare cuvintele “vector free download”. Daca de exemplu ma intereseaza ceva linii colorate ca niste valuri, caut cam asa: “wave vector free download”, apoi dau click pe imagini. Ne putem incerca norocul cautand  “blue wave vector free download”, daca dorim o culoare anume.

  • Sunt situatii cand elementul nostru nu trebuie sa fie 100% unic

Atunci cand avem de facut mai multe imagini, apelam la site-urile care ofera imagini gratuite. Cateva din acestea care imi servesc sunt: all-free-downloadfreepik.comtemplatetrove.com, etc. Un site care imi place desi nu gasesc vectoriale, este iconarchive.com. Iau imaginea respectiva, adaug text si gata! Aceste imagini le folosesc in mediul online, atunci cand scriu articole.

Concluzii si recomandari

Internetul ne ofera o sumedenie de imagini, gratuite sau cu bani. In functie de versiune, Softul Corel ofera si el mai multe templaturi sau diverse pattern-uri pe care le putem folosi fara nici o problema. Sunt insa situatii cand ne dorim ca imaginea noastra sa fie de impact. In acest caz, este

Creare SITE

recomandat sa cautam imagini in site-urile de profil care vand imagini de buna calitate. O fotografie sau o grafica bine facuta si de impact, va avea un rezultat final mult mai bun. In mediul online, atunci cand folosim imagini pentru un site, este bine ca ele sa fie unice, pentru ca Google apreciaza continutul unic. Chiar daca nu este unica imaginea respectiva, mentionarea sursei de unde a fost luata, este bine vazuta in “ochii” motoarelor de cautare. Sunt imagini oferite gratuit, dar ele se pot folosi doar in scop personal, nu si in scop comercial. Altfel spus, putem sa folosim acel format vectorial dar sa nu il punem spre vanzare.

In speranta ca acest articol a fost de folos, ne-am bucuca ca si pe viitor sa reveniti. Puteti tine legatura cu noi prin retele de socializare:  Facebook, Google Plus si Youtube. Pe curand!

Leave a Comment