10 Apr

Grafica 3D cu ajutorul programului Corel Draw

Grafica 3D in corel Draw este relativ simpla. Putem face un cerc, un patrat sau orice alt element al nostru sa para 3D. In acest articol va voi prezenta Audit SEOcateva trucuri si ce poate sa faca Corel Draw la acest capitol de grafica 3D.

Este bine de stiut, ca programul Corel nu lucreaza cu grafica 3D in 3 dimensiuni la fel cum o face AutoCAD-ul sau 3D Max. Cele doua programe realizaza grafica 3D care poate fi ulterior folosita in domeniul industrial. Sunt masini industriale care realizeaza diverse obiecte si care necesita o grafica 3D in trei dimensiuni. Aceste dimensiuni sunt notate X, Y, Z. Corel Draw realizeaza grafica 3D doar la nivel vizual. Acest lucru il face cu ajutorul degradeurilor de culoare, umbrelor sau a altor elemente suprapuse.

1. Adaugarea umbrei

Unul din cele mai frecvente si usor de folosit efect este adaugarea unei umbre in spate sau dedesubt. Cu ajutorul Corel Draw se poate realiza acest lucru cu ajutorul unui tool numit “Drop Shadow Tool”.

2. Distorsiunea obiectului

Putem distorsiona forma unui obiect astfel incat sa para ca este in relief. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul “Envelope tool”.

3. Degradeu de culoare

Degradeul de culoare se poate aplica unui cerc sau altei forme care este vectoriale, adica realizata tot in Corel. Pentru a avea efect, putem folosi aceeasi culoare dar cu alt ton sau doua culori diferite. Acest procedeu se poate realiza cu ajutorul tool-ului “Blend” sau “Fountain fill” care poate fi gasit in bara de proprietati a unui obiect vectorial (click dreapta pe suprafata de lucru de unde selectam “Object Properties” sau combinatia de taste Alt+Enter.

4. Copierea in oglinda

Este acel efect care face ca obiectul la care ne uitam sa para ca sta asezat pe o suprafata lucioasa. In corel se poate ajunge la acest efect daca copiem textul in oglinda, apoi ii adaugam transparanta cu ajutorul tool-ului “Transparency”.

Grafica 3d in Corel Draw

5. Suprapunere elemente

Putem crea efectul de 3D daca suprapunem pe obiectul nostru, alte forme carora le dam transparenta in functie de cum dorim sa arate in final.

Iata deci cum putem realiza o grafica 3D prin mai multe metode sau procedee aplicate succesiv. Este recomandat sa nu facem abuz de prea multe efecte atunci cand cream un design. Trebuie sa fim atenti ca acel element sa se potriveasca exact in acel loc, in care noi am aplicat efectul de 3D. Jocul luminilor si al umbrelor este deosebit de placut atunci cand este realizat corect.

In speranta ca acest articol a fost de folos, ne-am bucuca ca si pe viitor sa reveniti. Puteti tine legatura cu noi prin retele de socializare:  FacebookGoogle Plus si YoutubePe curand!

 

Leave a Comment